Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook felmérésekkel és egy útmutatóval segíti a reklámok készítését

Az elmúlt években nagy hangsúlyt kapott a nyugati világban a társadalmi tudatosság fontossága. Ez inspirálta a Facebook legutóbbi projektjét is, aminek az a célja, hogy minél több etnikai csoport érezhesse magát megjelenítve a reklámokban.


Jelenleg az amerikai társadalomnak több mint a fele nincs reprezentálva a hirdetésekben


Nem titok, hogy a legtöbb reklám jelenleg világos bőrű és európai szépségideálnak megfelelő vonásokkal rendelkező szereplőket jelenít meg. Ahogy a Facebook fogalmazott:

„A reklámok nagy hatással vannak arra, hogyan látjuk a világot. Ha egy hirdetést jól készítenek el, akkor tükrözi a legbelsőbb vágyainkat, erősíti a legnagyobb törekvéseinket és táplálja a remény és az összetartozás érzését. A reklámokban bemutatott történetek nagy hatással vannak arra, ahogyan magunkat és egymást látjuk. Ám az összetartozás ez a fajta érzése túl sokáig csak egy nagyon szűk közönség számára volt fenntartva, így – felmérések szerint – az amerikai fogyasztók mindössze 41%-a érezte magát képviselve a hirdetésekben.”


Tudástár a segítséghez


Létrehoztak egy 47 oldalas riportot, ami kivesézi az etnikai csoportok alulreprezentálásának az okait. A riportot felmérések tömegeinek eredményei alapján írták meg, amiket a Deloitte vállalattal karöltve készített el a Facebook. 5 pontban összefoglalva a legnagyobb jelentőséggel bíró gátak a „befogadó” reklámozásban a következők:

  • Maga a reklámipar sem befogadó, ami akadályt szab a „befogadó” kontent gyártásának is.
  • Kevés szabályozás érkezik a reklámcégek vezetőitől a széleskörű megjelenítést tartalmazó anyagok elkészítésére.
  • A marketingesek sokkal nagyobbra értékelik a rövid távon megtérülő célokat, mint a hosszútávú célokat. A „befogadó” reklámok pedig általában hosszútávon térülnek meg.
  • A cégek ügyfelei nem fejezik ki igényüket a reklámokban való széleskörű megjelenítésre.
  • Túl kevés tudásanyag, készség és tudatosság áll a cégek munkatársainak rendelkezésére ahhoz, hogy megfelelően tudjanak megjeleníteni egyes etnikai csoportokat a hirdetésekben.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média