Kövessen minket a Facebookon!

Megérkeztek a 3D posztok Facebookra

A Facebook fejlesztői csapata már tavasszal is pedzegette, hogy lehetőség lesz majd 3D-hatású képeket posztolni a közösségi felületre. Az újítás végre elkészült és a funkció már be is került a rendszerbe!

Az új posztok varázsa abban rejlik, hogy azok számára is elérhetővé teszi a különleges képek létrehozását, akik nem jártasak a képszerkesztésben. Használatához nincs szükség egyébre, mint egy okostelefonra és persze a Facebook alkalmazásra.


Egyedi tartalmat könnyedén


A 3D képek posztolásához egy új menüpont áll a rendelkezésre. Egy kép feltöltését követően a 3D Fotó módot kiválasztva a Facebook algoritmusa már létre is hozza a képet. Ha pedig elégedett vagy az eredménnyel, máris kiteheted a hírfolyamodba, hogy mindenkivel megoszthasd.

A fejlesztők néhány tippet is adtak azok számára, akik még ismerkednek a frissítéssel. A tökéletes hatás érdekében érdemes több rétegben gondolkodnod, amellyel elérheted a megfelelő képmélységet. Az sem árt, ha ügyelsz a kontrasztokra is, hiszen a megfelelő kontrasztokkal és színekkel még erősebb lesz majd a 3D-hatás.


Egy lépés a jövő felé


Az újfajta posztok rendelkeznek egy másik jelentős előnnyel is. Habár valódi 3D-t nem képeznek, de éppen ezért nem is szükséges hozzájuk VR-szemüveg. Ha viszont igazán egyedi és izgalmas látványt szeretnél, akkor érdemes segítségül hívni egy ilyen eszközt.

A térben megelevenedő képek még hatásosabbak a virtuális valóságban megjelenítve. A lehetőség az Oculus szemüvegekre lett optimalizálva és azok minden modelljével kompatibilis. Használatukkal valóban életre kelhetnek a Facebook-posztok!

A frissítés a legtöbb okostelefonra már elérhető. Ha valakinek esetleg mégsem, annak sem kell sokáig csüggednie, a Facebook csapatának ígéretei szerint hamarosan minden típusra elérhető lesz operációs rendszertől függetlenül.

Szakértő kezekre bíznád a Facebook oldalad kezelését? Keress fel minket és mi megspóroljuk az idődet. Rutinosan mozgunk a közösségi médiában és profin kezeljük a ránk bízott marketing feladatokat.


Szubjektív Média