Kövessen minket a Facebookon!

Facebook Marketplace – a hirdetések Kánaánja

A Facebook Marketplace ugyan már egy éve hasít a közösségi oldalon, de mégis érdemes róla beszélni, mert csak kevés vállalkozó látta meg benne úgy igazán a lehetőséget. Nem is csoda, hiszen számukra egészen eddig még nem hordozott igazi kincset ez a funkció.
A jó hír az, hogy a Facebook Marketplace néhány napja már a vállalkozók számára is nagy mértékben megkönnyíti az adás-vétel folyamatát. Zsibongó piactér ez, ahol nemcsak termékeket, hanem szolgáltatásokat is kínálhatsz a célcsoportod számára. A lehetőségek tárháza végtelen, miért ne használnád ki Te is!

Így hirdess a Facebook Marketplacen


Kezdj el írni egy normál hirdetést, majd hirdetéselhelyezésként válaszd a Marketplace funkciót. Ha pedig szeretnéd, hogy a Hírfolyamban, az Instán, a Messengerben, és az Audience Networkben is megjelenjen az ajánlatod, akkor csak egy kattintás, és máris szélesebb közönséghez juthatsz el. A Marketplace egy teljesen elszeparált terület: amit itt kommunikálsz, az nem fog megjelenni a hírfolyamban. A hirdetésed csak akkor lesz látható, amikor valaki mobilon böngészi a Facebook Marketplace-t.
Tipp: a hirdetésedre kattintók számára célhelyként beállíthatsz egy videót, vagy akár egy katalógust is. További választási lehetőségek: Forgalom, Elérés, Konverziók.

Egy kis csavar a dologban


A hirdetésekben szereplő fotóknak és leírásoknak – ahogyan eddig is – meg kell felelniük a Facebook eladásra engedélyezett dolgokat felsoroló kereskedelmi szabályzatának és a közösségi alapelveknek. Ha alaposan elolvasod őket, és be is tartod, semmitől sem kell tartanod, nyugodtan hátra dőlhetsz. Amint feladtad a hirdetésedet, készülj fel rá, hogy a megtekintők elkezdenek majd bombázni a kérdéseikkel. Az érdeklődő potenciális vevők üzeneteit a Marketplace Eladás lapján tudod követni. A hirdetés feladása előtt dönts a fizetési és szállítási feltételekről, így magabiztosan tudsz majd válaszolni az erre irányuló kérdésekre is.
Hasznos tipp: szűkítsd le a termékkategóriákat, hogy könnyebben rád találjanak a vevők!
 
Adj meg annyi információt a termékről, amennyit csak tudsz. Az ára, és a kategóriája mellett szerepeljen a részletes leírása is. A jó minőségű fotók pedig még jobban felkeltik a vágyat a vásárlásra. Ha homályos vagy a terméket nem jól ábrázoló képet mellékelsz, a hitelességed is csorbulni fog. A leírást ne csapd össze, hiszen ez alapján is dönt a vevő. Feltétlenül írj azokról az előnyökről, amelyeket a termék, szolgáltatás használata során megszerezhet. Érdemes tehát körültekintően előkészülni, mert hiányos kitöltés esetén szinte biztos, hogy nem fog keresgélni a neten. Egyszerűen csak elhagyja a hirdetésed. A Marketplace kommunikációd legyen szinergiában a többi felületeden alkalmazottal, nagyban ne térjen el pl. attól, amit és ahogy a weblapodon kommunikálsz. Így lehet ez a hirdetési felület a marketingmixed masszív és hatékony eleme és a vásárlóidat sem zavarod össze, megkönnyíted számukra, hogy könnyen beazonosíthassanak. A Facebook folyamatosan változik, újabb és újabb lehetőségekkel, platformokkal segíti a sikeres üzleti kommunikációt, ilyen pl. ez a Marketplace funkció is. Minden tanulható, ám ha a gyorsabb utat akarod járni, és nem elveszni az aprólékos, szerteágazó információkban, akkor egyszerűen dolgozz egy profi, social media szakértő csapattal, keress minket, írj nekünk!

Nyitott közönség vár rád a Marketplace alkalmazásakor


A webáruházak esetében bevett szokás volt megjelenni a Facebook különböző adok-veszek csoportjaiban, de ezzel az újdonsággal gyakorlatilag véget ért a hosszadalmas posztolgatás. A hirdetésed azok fogják látni, akik célirányosan a telefonjukról böngészik a Facebook Marketplace funkcióját. Ez azért előnyös neked, mert így a hirdetésed nem lesz ’hideg’, hiszen a leendő vevők szánt szándékkal, vásárlási céllal böngésznek a Facebook piacán. Ezáltal nyitottabbak lesznek az ajánlataid iránt. Sőt, ha már felkereste korábban is az oldalad, a remarketingnek hála a találati listája elején lehetsz, így még könnyebb lehet az adás-vétel.
Figyelem: minden új Facebook funkció bevezetési szakaszában eleinte még előfordulhatnak fennakadások az alkalmazás használatában, de legyél türelmes, megéri, és nem csak a várható profit miatt, hanem azért is, mert a Facebook jelen pillanatban nem kér részesedést a Marketplace funkcióban végrehajtott tranzakciók után!

Profitálj te is aktívan a Facebook Marketplace funkciójából!


Ha nincs rá kapacitásod, és ránk bízod a hirdetések feladását, azt profizmussal, és gyors, minőségi munkával háláljuk meg. Vedd fel velünk a kapcsolatot itt! Hatékony eredményeket kívánunk!

Szubjektív Média