Kövessen minket a Facebookon!

Újítás a Facebook Messengerében

A közösségi hálón vállalkozást működtetők számára bizonyára ismerős a Pages Manager alkalmazás. Minden bizonnyal tetemes időt töltenek üzleti oldaluk kezelésével. A bejegyzések írása, hirdetési kampányok futtatása és a potenciális ügyfelek kéréseinek megválaszolása a mobilalkalmazást használók számára eddig mind a Pages Managerben történt. A családtagokkal és barátokkal folytatott beszélgetések pedig a Messenger felületén zajlottak. Ebben hoz változást a Facebook újítása.


Tegyük az oldalt személyessé


Fontos megérteni, hogy a kisvállalkozások előnye a nagy cégekkel szemben a személyesség, illetve a személyesség hatását biztosító kommunikáció. Az egy-két fős vállalkozások és üzletek számára nem elegendő egyedi terméket kínálni a vásárló számára, hanem éreztetni is kell a vásárlóval, hogy odafigyelnek rá, meghallgatják a kérdéseit és az igényeinek megfelelő szolgáltatást fogja kapni.

A megfelelő kiszolgálás mellett ez az a körülmény, amit potenciális vevőként mindannyian elvárunk, amikor felkeresünk egy üzletet. Ez az amely légkörnek a megteremtésére a nagy cégek is törekednek. Azonban, míg egy nagyobb kereskedő cég külön személyzetet tud fenntartani az ügyfélkapcsolati ügyekre és kommunikációra, addig a kisvállalkozások esetében a gyors, hatékony és vevőorientált kommunikáció is a vállalkozó feladata marad.


Oldalak között egyszerűbben


A COVID-19 hatására megugrott online kereskedelmi forgalom a kisvállalkozásokat is pozitívan érintette. Ennek következtében pedig az üzletek Facebook lapján keresztül érkező megkeresések is a korábbi többszörösére növekedtek. De akármilyen fajsúlyú kérdéssel is fordulnak az üzlethez a potenciális vásárlók, legyen az az üzlet nyitvatartása, a rendelés módja vagy egy adott termékre irányuló kérdés, a mielőbbi válasz járulhat hozzá a megrendelés sikeréhez.

Ennek kényelmesebbé tételét a felhasználói visszajelzések alapján úgy tudja könnyíteni a Facebook, hogy a Messenger alkalmazáson belül lehetővé teszi a személyes profilhoz tartozó üzenetfelület és az üzleti profil felülete közötti váltást.

Az újításnak köszönhetően az üzleti profilunkra érkező üzenetkéréseket rögtön látni fogjuk a Messengerben. Egy-két érintéssel váltani tudunk majd a profiljaink között. Így nem csak a válaszolási időnk lesz gyorsabb, de nagyon sok energiát is megspórolhatunk majd, hogy egyetlen felületen tudjuk kezelni az üzeneteinket. Egyelőre az iOS rendszerű telefonok használói élvezhetik az újítás előnyeit, ám hamarosan az Androidos verzió is elérhető lesz.

Ha az oldalaid kezelésével kevesebb időt töltenél, de szeretnéd rendben tudni őket, akkor keress meg bennünket és segítünk, hogy egy kis szabadidőhöz juss!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média