Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook Hobbiból nyomná le a Pinterest-et

Zajos felhang nélkül élesítette a Facebook új applikációját, amit sokat mondóan Hobbi névre keresztelt. Az app tervezői a Pinterest platformját vették alapul, és ezzel egyértelmű vetélytársának szánták.


Kísérletező Facebook-os srácok


Az app-ot az NPE csapata fejlesztette. Ők a Facebook azon szegmensét alkotják, akik kísérleti jelleggel fejlesztenek. Megalkotnak egy appot, aztán azt szabadjára engedik a felhasználók számára. Folyamatosan figyelemmel kísérik és gyorsan változtatják, tökéletesítik a programot. Azonban, ha úgy ítélik meg, hogy a program nem túlzottan hasznos az emberek számára, akkor le is állítják.

Ez a negyedik próbálkozása a csapatnak. Az elmúlt egy évben már kijöttek emoji és lejátszási lista szerkesztővel és egy társkereső app-al. Ezek közül az emoji-s app már nem működik és az utóbbi kettő sem érte el az érdeklődés középpontját.


Újabb online fotó album


Maga a Hobbi felhasználói felülete első körben arra szolgál, hogy ezen keresztül bemutathassuk a személyes kreatív szabadidős tevékenységeinket, mint például, hogyan alakul a kertünk, miként edzünk vagy mit főzünk éppen.

Folyamatosan dokumentálhatjuk a készülő művünk állapotát és időrendbe állíthatjuk a megörökített stációkat, hogy később visszanézhessük és lássuk, mennyit fejlődtünk. Továbbá lehetőséget nyújt, hogy a hasonló érdeklődésű felhasználók képei alapján inspirálódjunk.

Érdemes szem előtt tartani, hogy az app elsősorban kísérleti jelleggel jött létre, hogy felmérje mire van igény a social médiaban és hogy az embereket a kreativitásukon keresztül fogja össze. Viszont az ötlet nem éppen eredeti, és ezért könnyen negatív reakciót válthat ki a felhasználókból és az online közösségekből.

Keress bennünket, ha úgy gondolod, hogy külső segítséggel egyszerűbben tudnád az oldalaidat kezelni!

Forrás: screenrant.com


Szubjektív Média