Kövessen minket a Facebookon!

Összefoglaló a digitális marketing témáiról, vitáiról, trendjeiről

Mára már a social media automatikus illusztrációja és elvitathatatlan előnyt élvező óriása a Facebook és partnerei. Befolyásuk szintén megkérdőjelezhetetlen, ha globális marketing trendekről beszélünk. Az Instagram és a WhatsApp beolvasztásával hatalmas hálózatot ölel fel a giga vállalat. Világszinten meghatározó trendekre és változásokra, ezzel párhuzamosan pedig ellentétekre és nagy kérdésekre is rámutathatnak tapasztalatukkal. A felmérés 2019 áprilisától 2020 szeptemberéig terjed.

Végül, de nem utolsó sorban, a sorozat záró részeként a „Topics and Trends Report” szabadidős tevékenységekről és kikapcsolódásról szóló részéről számolunk be. Lássuk be, hogy ami másoknak kreatív hobbi, örömteli pihenés, az sok marketingszakember számára igazi aranybánya szakmai szempontból. Miért? Amit az ügyfeleid igazán szívesen csinálnak, amit ösztönösen, érdeklődéssel követnek illetve amire a szürke hétköznapokon vágyakoznak, az számodra a marketingstratégia kiemelt pillére lehet!


A digitális művészet térhódítása Brazíliában


Már a járványhelyzet előtt is ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a digital art vagyis digitális művészeti irányzatok felé Brazíliában. 2019-ben São Paulóban megnyílt az első, kizárólag a kortárs és a digitális művészetnek szentelt állami múzeum a brazil tehetségek inkubálása érdekében. A művészek képzése a kreativitáson felül a különböző vállalatoknál elérhető illusztrátori munkakörök elnyerését is segíti.

A múzeum QR-kódokkal működik, és a rajongókat így tereli egyik alkotótól a másikig. Ez nagyon jó példa arra, hogy egy hagyományos megoldás hogyan válik érdekessé az új generációk számára is azáltal, hogy semmi más nem változik meg, csak a platform.


Személyre szabott divat


Anglia kapcsán kiemelt történés, ugyanakkor globális tendencia, hogy az elmúlt időszakban kevesebb okunk volt új ruhát venni, elegánsan felöltözni, ugyanakkor sokkal több időt tölthettünk a régi cuccainkban… Kevésbé tűnt fontosnak, hogy kövessük a trendciklusokat és jóval érdekesebbé vált a meglévők felújítása, házilagos átalakítása. Így hát az eddigiekhez képest is kedveltebb lett a pólófestés vagy a kézzel készült ékszerek. Fontosabb lett, hogy egyedi és szórakoztató is legyen az öltözködés vagy épp a lakberendezés.

A britek 24%-a fogott valamilyen kézműves-vagy barkácsprojektbe mostanában. Ez egyrészről jelzésértékű a divatipar számára, hiszen csökkenni fog a mennyiségi vásárlás. Másik oldalon örülhet a bolygónk, hiszen a hosszú távú fenntartható divat bizony jelentős terhet vehetne le a környezetszennyezés vállairól is.


A németek bringára pattantak!


Az e-bike részvények nagyon szépen teljesítettek tavaly is, ami nem véletlen. A kerékpáros boltok forgalma is sosem látott emelkedésnek indult! Ha csak Németországot vesszük górcső alá, már az is elég beszédes, hiszen ők már korábban is híresek voltak az utazás, túrázás, négy vagy két keréken való autonómia megélésében. A járványhelyzetben fontosabbá vált a távolságtartás, mint a közeledés, így összességében egyre jellemzőbb tendencia a rövidebb távú, de szórakoztatóbb mobilitás.

Az autók fenntartása ugyan nem ment ki a divatból, de jellemző az is, hogy többen kölcsönöznek autót vagy lakókocsit csak egy-egy főleg belföldi utazás idejére. A németek 34%-a belföldi utazásokat tervez és 68% négy keréken oldaná meg az utazást. Az autóknak egyébként egy új profilja is előtérbe került a covid bezárások ideje óta. Gyakran moziteremként, szórakozóhelyként és éjszakai bárként „üzemeltek” különösen a fiatalok köreiben.

Reméljük, hogy érdekesnek találtad a cikksorozatunkat, és ha érdekel, hogyan rúghatsz labdába a saját vállalkozásoddal ebben a nyüzsgő forgatagban az online marketing segítségével, akkor keress minket bátran és nézzük meg, miben segíthetünk 2021-ben!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média