Kövessen minket a Facebookon!

Hogyan hat az Instagram az éttermekre?

Úgy néz ki, hogy az étel közösség összefogó erejével szemben az elmúlt évezredek alatt semmi sem tudta felvenni a versenyt. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a manapság nyitó éttermek és kávézók egyre inkább igyekeznek tartani a tempót a közösségi média térhódításával. Ma már nem ritka, hogy egy vendéglátóhely kifejezetten úgy alakítja ki a belső dizájnt és állítja össze az étlapot, hogy az Instagram-on jól nézzen ki.


Mi miatt van az Insta-hatás?


Ennek elég egyszerű oka van, hiszen az emberek egy jelentős része bejelentkezik az étteremből, ahol éppen étkezik. Természetesen a legtöbb esetben a megrendelt ételt mutatja meg a fotón, „beteggelve” az éttermet. Nem kis feladatot adva így a szakácsoknak és a „latte art” készítőknek, mert munkájuk elég hamar a világháló szókimondó közösségének tűzkörébe kerül. Így válik az Instagram tökéletes marketing felületté az egyes helyek számára. Akik egyből megkapják a reakciót a nagyközönségtől, ha valami tetszik nekik vagy éppenséggel elhatárolódnak tőle.


Komolyan kell venni, mert tényleg számít


Vannak már éttermek, ahol a pincér a kihozott ételeket úgy helyezi el az asztalon, hogy azok tökéletes kompozíciót alkossanak. Így az éhes, de a közösségi hálón mindenképpen bejelentkezni kívánó vendégnek nem kell sok időt fordítania arra, hogy megtalálja a megfelelő szöget a tökéletes kép elkészítéséhez és mihamarabb nekiláthat a falatozásnak.

A belső terek is megkapják a dizájnos megjelenést, hiszen ha egy hely nem néz ki jól az Instagramon, kevesebb vendéget vonzhat be. Nem kell extravagáns megoldásokra gondolni. Így, hogy a minimál dizájn korát éljük, elég egy- egy apró érdekesség egy kis éttermen belül. Ez is már nagy vonzerővel bírhat.

Egy-egy színes neon a falakon vagy egy szép, krétával írt idézet, esetleg egy növényekből kialakított installáció manapság már azt tanúsíthatja, hogy számít az étteremnek, miképpen jelenik meg az Instagram-on. Ez pedig hatással van az ügyfélkörre is.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha szükséged van segítségre oldalaid kezelésében!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média