Kövessen minket a Facebookon!

6 tipp az eredményes social média marketinghez Instagram-on!

Minden évben érkeznek új frissítések a közösségi média app-okra. Az újdonságokhoz nekünk is alkalmazkodnunk kell, hiszen csak így lehet eredményeket elérni a social média marketinggel. Az Instagram-ra is érkezett pár új funkció, aminek ismeretében a Giraffe Social Media marketing ügynökség tippeket osztott meg a sikeres üzleti Instagram használathoz.


Teljes vállalkozásnév felhasználónévként


Célszerű a profilok felhasználónevének a vállalkozás teljes nevét beállítani. Emellett az is fontos, hogy minden social média platformon ugyanaz legyen a vállalkozás profiljának a felhasználóneve.


Állítsd be a logót profilképnek


Amennyiben a vállalkozásod profilképének keresel képet, egy jó minőségű logót érdemes beállítani. Ha viszont influencer-ként vagy fent a közösségi média platformokon, akkor egy téged ábrázoló képet célszerű használni.


A neved mellé írd oda a foglalkozásod


Ez azért fontos, mert az oldaladra látogatók egyből tudni fogják, hogy miről szól a tartalmad.


A bio legyen egyszerű, de tartalmazzon minden szükséges információt


A bio sokszor dönt arról, hogy a látogató megnézi-e a posztjaidat. Ezért érdemes egy rövid, frappáns, de ugyanakkor informatív szöveget írni a bio-dba.


A vállalkozásod számára legfontosabb weboldalt linkeld a bio-dban


A link kiválasztása nagy jelentőséggel bír, hiszen ez az egyetlen kattintható link elhelyezési hely a profilodon. Így erre az oldalra fog a legtöbb látogató érkezni az Instagram-odról.


Csinálj highlight-okat


Itthon még nem elterjedt a highlight használata. Ám nem érdemes kihagyni ezt a lehetőséget, ugyanis sokan végignézegetik az adott profil highlight-jait. Ezért a highlight-ok lehetőséget adnak arra, hogy fontos információkat ossz meg az oldaladra látogatókkal.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média