Kövessen minket a Facebookon!

„Creating and editing notes will be unavailable after October 31.”

Sokan használják a Facebook oldalak egyik praktikus megoldását: a jegyzeteket. Mind marketingesek, mind magánemberként saját oldalt menedzselők eszköze ez a hosszabb, cikként megjelenő tartalmakhoz, amiket beágyazott linkekkel és rugalmas szerkesztési lehetőségekkel készíthetünk el.

Az oldalon előre elkészített, és piszkozatként mentett jegyzetek a nemrégiben felbukkanó figyelmeztető üzenet alapján várhatóan október 31-én eltűnnek. Legalábbis ezt a visszajelzést kapjuk az oldalon, ha mostanság új jegyzet szerkesztésébe fogunk.


Hol található a funkció?


A beállításokon belül a sablonok és lapfülek bepipálása után könnyen tesztelhető a felületen. Azok, akik ezt napi rendszerességgel használták eddig is szintén egyszerűen ellenőrizhetik. Hivatalosan még nem kaptunk megerősítést ezzel a módosítással kapcsolatban, mindössze a hivatkozás nélküli rövid üzenet hívja fel a figyelmet a várható változásra.


Vajon miért?


Egyelőre nem találtunk arra ésszerű magyarázatot, miért is szűnne meg ez a hasznos eszköz. Rengetegen használják éppen a Facebook posztokhoz képest rendhagyó és rugalmas megoldási lehetőségei miatt. Természetesen a posztok nem fognak eltűnni, csak a draft, a piszkozat kerül majd megsemmisítésre, legalábbis az automatikus üzenet alapján.


Mit használhatnánk helyette?


Ha a Facebook notes tényleg halálra van ítélve, akkor még mindig maradnak alternatíváink. Hosszabb, cikként kezelendő tartalmakat például előre formázva valamilyen szövegszerkesztőben megjeleníthetünk képként, sztoriként az oldalunkon, mellette felsorolt linkekkel. Ez közel sem olyan professzionális egy blog poszt esetében, mint a notes használatával, de végülis kivitelezhető. Akárcsak a saját weboldalról történő megosztás kísérőszöveggel.

Reméljük, minél előbb naprakész információhoz juthat bárki, aki szerette vagy szeretné használni a Facebook jegyzet funkcióját. Mi is figyelünk majd a változtatásokra.

Ha segítség kellene oldalaid fenntartásában, írj nekünk !


Szubjektív Média