Kövessen minket a Facebookon!

Hurrá, jön az előfizetéses Facebook!

Ugyan az előfizetési lehetőség csak a Facebook videók, és csoportok esetében lesz alkalmazható, mégis hatalmas durranásnak számít. Vállalkozóként számos üzleti lehetőséget nyit meg előtted. Nézzük meg, hogy pontosan milyen funkciókról van szó, és mit profitálhatsz belőlük.

 


Videók csak egy kivételes csoportnak


Egyes értékes videóidat csak bizonyos követőkkel szeretnél megosztani? Ha úgy érzed, hogy sok fontos információ hangzik el a videós tartalmadban, és bűn lenne ingyen adni, akkor most eljött a te időd.

Miért jó ez neked? Azért, mert azokat, akik előfizetnek a videókra, külön szegmensként tudod kezelni. Ők azok ugyanis, akik különösen érdeklődnek a termékeid, szolgáltatásaid iránt, ezért érdemes őket szemmel tartanod. Ha megfelelően kommunikálsz velük, a törzsvásárlóiddá válhatnak. Természetesen emellett a videóidra való előfizetések egy bevételi forrást is jelentenek a számodra.

A legfontosabb tudnivalók ezzel a videós előfizetésekkel kapcsolatban:

  • egy külön videocsatornát nyithatsz a komolyabb érdeklődőknek
  • az ár kezdetben 5 dollár lesz havonta. A Facebook eleinte nálad hagyja ezt a pénzt, de az alkalmazás áruházak valószínűleg fognak díjat levonni, mivel a tétel alkalmazáson belüli vásárlásként fog jelentkezni

Csoportba belépés csak fizető tagoknak


A Facebook nagy dobásai voltak a csoportok, amiket most már akár előfizetésessé is tehetsz. Ugyan már eddig is lehetett azzal ügyeskedni, hogy csak a bizonyos szolgáltatásokra előfizetők léphetnek be egy bizonyos csoportba (online edzésmódszert megvásárlók, könyvvásárlók, coachok ügyfelei, stb.), de most már ez is egyszerűbb, és ami fontos, teljesen legális lesz.

A díjat adminként te határozod meg, 5 és 30 dollár között lehet belőni. Ahhoz, hogy sokan csatlakozzanak, érdemes egy jól felépített Facebook kampányt készítened, és ehhez egy megbízható szakmai segítséget igénybe venned!


Tipp:

  • a csoportba kerülő tartalmak legyenek annyira exkluzívak, hogy a tagoknak megérje maradni
  • kényesen ügyelj rá, hogy az adott videó, tartalom valóban ne kerüljön ki a nagyközönség elé, maradjon meg mindvégig a csoporton belüli exkluzivitása, mert ha ez nem valósul meg, akkor könnyen a hiteled veszted, és elpártolnak tőled a követőid

Miért jó neked az előfizetéses csoport?


A Facebook ugyan nem titkolt módon próbál így több bevételre szert tenni, és a felhasználóit megtartani, de egyúttal te is jól járhatsz. Amikor értékes tartalmakat osztasz meg, akkor növeled a követőid számát, és a bevételed is megugrik.

Ki tudja, talán a hirdetési felületeidet is csökkented így…

A funkció hamarosan elérhetővé válik. Várod már?

Jelenítsd meg te is a (videós) tartalmaidat közvetlenül a Facebookon! Ha szeretnéd, hogy profi előfizetéses csoportod legyen, keresd a Szubjektív Médiát!


Szubjektív Média