Kövessen minket a Facebookon!

Így elemezd a Facebook tevékenységedet a siker érdekében

A hatékony kampányok kulcsa, hogy célzottan érd el a közönséget. Sikeres volt az előző kampányod? Ez nagyszerű hír! Ahhoz azonban, hogy a következő is hasonló eredményekkel záruljon, érdemes megismerned azokat az embereket, akiket megmozgattál.

A Facebook oldalak és kampányok elemzése jelentős segítséget nyújt a közösségi médiában való jelenléted során. Ezekből ismerheted meg, hogy a követőid mit szeretnek, hogy milyenek is ők valójában. Ezeknek az ismereteknek a birtokában könnyedén készíthetsz számukra érdekes tartalmakat.


Információtömeg egyetlen kattintásra


A Facebook oldalad kezelőfelületén az Elemzések – vagy angol profil esetén az Insights – gombra kattintva megtekintheted az elmúlt két év statisztikáit. Ez a funkció megmutatja az oldalad és az ott fellelhető posztok teljesítményét, valamint azt is, hogy melyik felhasználói réteg az, amelyik a legnagyobb érdeklődést mutatja.

Az elemzésből megtudhatod, hogy melyik bejegyzésed érte el a legnagyobb nézettséget. Megtekintheted a hozzá érkezett reakciókat, tevékenységeket, ebből pedig megtudhatod, hogy mi érdekli igazán a követőidet. Ha például egy videóra sok „Imádom” reakció érkezett, akkor érdemes a témát tovább boncolgatni, így még több emberhez juthatsz el.


Az elemzés, mint irányjelző


Ezek az információk nem csak abban adhatnak támpontot, hogy milyen típusú tartalmakra van szükséged. Azt is megmutatja, hogy a közönséged melyik korosztályba és nembe tartozik, továbbá demográfiai adatokat is mutat.

Ezeknek az ismereteknek a birtokában meg tudod célozni azt a réteget, akiket a leginkább érdekel a tevékenységed. Kiemelheted számukra a bejegyzéseidet és célzottan, az ő ízlésükhöz igazodva készíthetsz újabb izgalmas anyagokat.

Ha megfelelően aknázod ki a Facebook adottságait, a siker sem marad el. A rendszeres és alapos elemzés hozzásegít az eredményes munkához, így válhatsz még sikeresebbé az üzleti életben.

Szeretnél még eredményesebbé válni az üzleti életben? Kövesd a Szubjektív Média blogját és Facebook oldalát, hogy mindig naprakész és felkészült lehess!


Szubjektív Média