Kövessen minket a Facebookon!

Egyedi profil várhat az influencerekre az Instagramon

Kétségtelen, hogy az Instagram számára igencsak jól bevált az üzleti profilok bevezetése. Most pedig úgy tűnik, eljött az ideje a következő újításnak a platformon elérhető profiltípusokat illetően, ugyanis már béta teszt alatt áll a creator account, ami az influencerek számára lesz elérhető.

Az új kialakítású profil célja az lesz, hogy még több lehetőséget adjon aszoknak a felhasználóknak, akik számára a brandépítés nem egy vállalkozás, hanem a közösség építése és a személyi márkájuk körül forog. A creator account tehát hasonlóan fog működni, mint az üzleti profilok.


Mit fog tartalmazni az influencerek felülete?


A creator profilok célja, hogy segítsék a felhasználójuk közösségépítését. Hogy ez megvalósulhasson, lehetővé válik majd a követések és kikövetések alaposabb monitorozása, mivel sokkal több adatot fog mutatni ezekről a folyamatokról.

A profil másik nagy újítása, hogy az üzeneteket is lehet majd szűrni benne. Címkék alapján lehet majd korlátozni és rendezni az üzeneteket, amelyek így átláthatóbbá válnak majd. Sőt, akár korlátozni is lehet azt, hogy a követők miként léphetnek kapcsolatba a tulajdonosokkal.


Miért előnyös az új profiltípus?


Habár az influencerek eddig is kiválóan feltalálták magukat a különböző közösségi platformokon, az kétségtelen, hogy az új funkciók jelentősen megkönnyítik majd a munkájukat. Az üzleti profilokkal szemben ez a lehetőség sokkal több olyan adatot tesz majd számukra elérhetővé, amelyek kulcsfontosságúak a közösségépítés során.

A creator account egyelőre csak egy szűk kör számára elérhető, akik tesztelik. Azonban 2019-ben már nagyobb közönség számára is nyitva áll majd. Ezzel egészen új időszámítás köszönthet be az influencerek számára.

Nem boldogulsz a közösségi média felületeid kezelésével? Keress fel minket és bízd ránk oldalaid menedzselését. Profin és körültekintően végezzük a munkánkat és rutinosan mozgunk a különböző platformok között, így hatékonyan építheted velünk a vállalkozásodat.


Szubjektív Média