Kövessen minket a Facebookon!

Új CTA gombok a Facebookon? Igen!

Nem is telt el olyan sok idő, mióta már Facebookon is hódít a Stories funkció. A fejlesztők fejében azonban máris új ötletek forognak, hogy hogyan lehetne még jobban kihasználni ezt a funkciót. A Stories máris bővül, te pedig egy kis leleményességgel remekül ki is használhatod a benne rejlő lehetőségeket!

A történetekben elhelyezett különböző gombok természetesen – ezúttal sem – újonnan eredő ötletből születtek. Ám a kivitelezés egészen egyedi módon öltött testet a Facebook esetében, ahol így igazán hatékonnyá válhatnak a különféle promóciók.


Buy it now


A gombok az egyszerű de nagyszerű elvet követve a fentihez hasonló call to action címkékkel buzdítják a követőket. A Buy it now mellett természetesen további lehetőségek is megtalálhatóak lesznek, melyek segítségével a közönség több információhoz juthat.

Ilyenek a Call now vagy a Get Directions lehetőségek, amelyek további hasznos tudnivalókat kínálnak az érdeklődők számára, mielőtt vásárlásra adnák a fejüket. Ezzel a lehetőséggel nem csak neked, de a követőbázisod számára is egyszerűbbé válik az elérés és a kapcsolatteremtés.


Miért olyan ütős ez a funkció?


Az mára már nem titok, hogy mennyi lehetőség rejlik a Stories segítségével történő promócióban. A közönség ezzel bepillantást nyerhet egy kicsit a kulisszák mögé, vagy épp akár egyedülálló lehetőségekről értesülhet.

Tegyük fel, hogy egy új rendezvényre készülsz. A Storiesban elhelyezhetsz figyelemfelkeltő fotókat vagy videókat az előkészületek legizgalmasabb pillanatairól. A további információkért pedig elhelyezheted a történetben a CTA gombokat, melyek segítségével tovább tájékozódhatnak azok, akiknek felébresztetted a kíváncsiságát az esemény iránt.

A gombok még tesztelés alatt állnak, de reményeink szerint hamarosan mindenki számára elérhetőek lesznek majd. Addig is marad a Stories hagyományos felhasználása, ami szerencsére így is sokat adhat a marketingedhez.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről és újításokról! Kövesd a Szubjektív média blogját, lájkolj minket Facebookon és légy naprakész a legújabb trendekkel a szociális médiában!


Szubjektív Média