Kövessen minket a Facebookon!

Szerzői jogi védelem minden YouTube felhasználónak

Habár a YouTube minden idők legnépszerűbb videós portálja, minden igyekezetük ellenére eddig akadtak problémák a szerzői jogvédelemmel. A legnagyobb cégeket leszámítva mindeddig nem volt lehetősége a felhasználóknak, hogy megvédhessék szellemi termékeiket. Ere nyújt most megoldást a Copyright Match!
Az új lehetőség, ami gondoskodhat minden felhasználó szerzői jogairól már tesztüzembe került. A Google blogján erről és a Copyright Match múködéséről is ír, ami hamarosan elérhető lesz mindenki számára.

Ellenőrzés a biztonság kulcsa


A mechanizmus a Content ID elvét követi, ami azonban csak egy szűk felhasználói réteg számára elérhető. A feltöltéskor ellenőrzi, hogy az adott tartalom már szerepel-e a portálon. Amennyiben igen, a videó tulajdonosa értesítőt kap a feltöltésről és panaszt is benyújthat rá, ha az sérti a jogait. A panasz lehetősége természetesen csak akkor áll fenn, ha a rendszer teljes egyezést talál. Ha erre rábukkan a Copyright Match, az eredeti szerző akár a tartalom eltávolítását is kérvényezheti, ezzel megelőzve, hogy idegenek is felhasználhassák a saját céljaikra.

Meddig terjed a szigor?


A mechanizmus teljes videókra szűr. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amennyiben a videódban fellelhetőek azonos tartalmak más csatornákkal, az még nem minősül egyezésnek. Ha tehát mások anyagaiból inspirálódnál, netán reflektálsz rájuk, a büntetés szigorú kalapácsa nem fog lesújtani. Ez a fajta szűrés azért is fontos, mert a jelen trendek alapján könnyedén fordulhatnak elő azonosságok. A kihívások, reakció- és válaszvideók korában erre szükség is van, hiszen rengeteg összefüggő tartalom lelhető fel a weben.
A frissítés élesítéséről a fejlesztők még nem adtak pontos információt. Ha azonban a teszteléseken jól szerepel a Copyright Match, akkor néhány hónapon belül te is élvezheted majd az előnyeit.
Nem tudod, hogyan készítsd el a legütősebb Youtube-csatornát? Elakadtál a social media világában? Keress minket és mi segítünk neked eligazodni a közösségi platformok között!

Szubjektív Média