Kövessen minket a Facebookon!

Könnyebbé válnak a céges együttműködések Youtube-on

A Youtube az elsők között volt, aki anyagilag támogatta a felhasználók tevékenységét a platformján. Ezt a tendenciát a mai napig tartja, hiszen legújabb frissítéseivel elősegíti a videósok tevékenységének a monetizálását. Nemsokára érkezik a MediaKit elnevezésű felület, ami egy rövid ismertetést fog adni a felhasználók nézettségéről és állandó célközönségéről.

Ezek az információk nagyon fontosak a cégek számára, hiszen ezekre alapozva jelölik ki az ideális influencert a marketing kampányokhoz. Ezért a MediaKit gyakorlatilag megkönnyíti a videósok számára a cégekkel való együttműködést.


Egy kattintással megoszthatóvá válnak a nézettségi adatok


A MediaKit funkciót a BrandConnect fülben lehet majd elérni a Youtube Studio felületén. A jelentést PDF formátumban is le lehet majd tölteni, ami tartalmazza a csatorna nézettségének a részleteit, beleértve a feliratkozókat, a célközönséget, a videónkénti átlagos nézettségi időt és egyéb információkat.

Azoknak a cégeknek, amik partneri viszonyban állnak a BrandConnecttel, a MediaKit által készített statisztikákban megjelenített adatok kereshetőek lesznek. Ez még jobban megkönnyíti a marketingkampányokhoz illő videósok felkutatását.

Emellett arra is lehetősége van a videósoknak, hogy a statisztikák mellett előző együttműködésből született videókat is ki tudjanak emelni a MediaKit felületén. Így a cégek ízelítőt kaphatnak a tartalmak a stílusáról is.

A MediaKit frissítés egyelőre csak az Egyesült Államokban, Angliában és Kanadában lesz elérhető, így Magyarországon még várnunk kell rá. Viszont megmutatja azt, hogy milyen irányba haladnak a Youtube fejlesztései, amik előbb vagy utóbb nálunk is elérhetővé válhatnak.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média