Kövessen minket a Facebookon!

Vége a Google+ szolgáltatásnak

A Google+ bezárásáról már jó ideje terjengtek a pletykák, ám a keresőóriás mindeddig nem nyilatkozott az ügyben. Most végre megtört a jég és a Google közleményt adott ki a szolgáltatás bukásáról. A 10 hónap múlva végleg bezáró Google+ valóban az utolsókat rúgja.
Közleményében a Google hosszas hallgatás után elismerte, hogy tavasszal közel félmillió felhasználó adatai kerülhettek nem kívánatos kezekbe. Erről mindeddig csak külső források számoltak be, de a fogyasztói bizalom jelentősen megcsappant a hír hallatán.

Mi vezetett a Google kudarcához?


Eddig sem volt újdonság, hogy a Google közösségi platformja nem örvend a legnagyobb népszerűségnek. A Facebook konkurenciájának tervezett felület nem hozta a várt eredményeket és az adatlopási botrány még inkább lerontotta a túlélési esélyeit. A kezdeti lelkesedés, az új funkciók az idő előrehaladtával egyre inkább elmaradtak, megásva ezzel a szolgáltatás sírját. A The Wall Street Journal beszámolója alapján kiderült, hogy több százezer ember adatai kerülhettek akár külsős fejlesztők kezébe. Egy programozási hiba következtében 2015 és 2018 között a regisztrált profilokon keresztül ugyanis elérhetővé váltak a felhasználók személyes adatai a külsős alkalmazások számára.

Mit rejt a jövő?


A Google+ a vállalkozók számára továbbra is elérhető marad, ezzel is támogatva munkájukat. A fejlesztők emellett tervezik újabb szolgáltatás bevezetését is, amely szintén a vállalkozói réteget célozza meg. Kérdés, hogy mindazok, akiknek megingott a bizalma a Google-ben, élnek-e majd az új lehetőséggel. Azok, akik nem üzleti célokra használták a közösségi felületet, letölthetik tartalmaikat még a bezárás előtt. A körök, közösségek, +1, és a streamek egyaránt menthetőek lesznek, így senkinek sem kell attól tartania, hogy kárba vész a munkája.
Kétségtelen, hogy a Google számára komoly veszteséget jelent közösségi médiája bezárása. A többi szolgáltatás azonban továbbra is zavartalanul üzemel, fennakadásoktól nem kell tartani.
Nem szeretnél lemaradni a közösségi médiát érintő legfrissebb hírekről? Lájkolj minket Facebookon és kövesd a Szubjektív Média blogját, hogy mindenről időben értesülj!

Szubjektív Média