Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagram új útmutatója segít a kisvállalkozásoknak elsajátítani a legfontosabb marketingfogásokat

Az Instagram néhány jól menő cég közreműködésével állította össze a hasznos funkciók és tippek gyűjteményét, melynek segítségével növelhető egy-egy márka jelenléte a platformon.


Néhány ötlet


Az első rész, melynek címe „Ösztönözd a tudatosságot és építs közösséget”, öt tippet ad a témában, amiből mi hoztunk most kettőt.

1. TIPP: Jelentkezz be vagy válts üzleti profilra, hogy használhasd a Professzionális Irányítópult funkciót.
2. TIPP: Kérd meg a követőidet, hogy osszák meg a profiljukban, hogy hogyan használják a termékeidet, azaz tegyenek mellé egy a termékre vonatkozó hashtaget.

A második rész, a „Szerezd meg a következő vevőd”, néhány alapvetéssel szolgál a vásárlással kapcsolatosan.

A harmadik rész azt vizsgálja, hogyan függ össze „A vásárlók ösztönzése és az eladás növekedése” a célcsoport elérésével.

1. TIPP: Építs bizalmat a követőiddel az Instagram Direct segítségével, mert így válaszolhatsz a sztorikra adott reakcióikra és kérdéseikre.
2. TIPP: Azok a hirdetések, amelyekre kattintva a WhatsApp vagy az Instagram Direct elérhető, remek lehetőséget nyújtanak a követőidnek arra, hogy kérdezzenek a termékekről.
3. TIPP: Növeld a kommunikációt a vevőiddel a WhatsApp hangüzeneteivel és dokumentummegosztó funkciójával,és az Instagram Direct képmegosztó fukciójával ill. az Ice Breakerrel, azaz az előreprogramozott gyorsgombokkal.
4. TIPP: Tartsd itt a követőidet és vásárlóidat az Instagram Shopping funkcióval, melynek segítségével válogathatnak a termékek között és vásárolhatnak anélkül, hogy elhagynák az app-ot.

Használd az összes funkciót. A tippek nagy része a kisvállalkozók számára hasznos, alkalmazáson belüli funkció ismertetését célozza. A márkák jelenlétének növeléséhez valóban elengedhetetlen, hogy ismerjék a lehetőségeiket. Az ingyenes útmutató segítséget nyújt a kisvállalkozásoknak maximálisan kihasználni a platformban rejlő potenciált.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média