Kövessen minket a Facebookon!

Insta-posztok, -sztorik és reels videók egyetlen hírfolyamban

A minden tartalmat egyesítő, görgethető Instagram felületen a felhasználói trendeket követve megszűnik a felső sztorisáv.

A kísérleti Insta-feed egyetlen folyamban egyesíti a posztokat, a sztorikat és a reels tartalmakat. A sztorik alatt keretsáv jelenik meg a képernyő alján, jelezve, hogy balra húzva láthatóvá válik a többi kép is. A videók alatt pedig folyamatjelző sáv mutatja, hogy hol járunk a megtekintésben.

Az Insta-tartalmak így nemcsak logikusabb rendszerben jelennek meg, de ez az elrendezés összhangban van a gyorsan változó, egyelőre a TikTok által uralt felhasználói trendekkel is. Ugyanis az Instán is a TikTok-éhoz hasonló felhasználói jelenlét erősödik. A reels videók miatt csatlakoznak egyre többen a platformhoz, és a felhasználók már több időt töltenek a sztorik nézésével, mint a normál feed görgetésével.

Az új hírfolyam algoritmikus fejlesztéseket is lehetővé tesz az egyes bejegyzésekre adott válaszok alapján. Szemben a jelenlegi formátummal, mivel az különböző módon jeleníti meg a tartalmakat, és sokszor egyszerre több bejegyzést is mutat a képernyőn. A tartalmak új, egyetlen feed-ben történő elhelyezése segíthet, hogy az Insta is, a TikTok-éhoz hasonlóan képernyő elé szegező algoritmust hozzon létre, mely kizárólag a felhasználó tetszésének megfelelő tartalmakat ajánl.

A tesztfázisban lévő hírfolyam egyelőre backend fejlesztés, és nem tudni, mikor válik elérhetővé a felhasználók számára. Azonban valószínűleg nem kell már sokáig várni, hogy végre teljesen új felhasználói élményben lehessen részünk.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média