Kövessen minket a Facebookon!

Új „stop motion” lehetőséggel bővülne az Instagram

A legkedveltebb fotómegosztó alkalmazás fejlesztői új opció kidolgozásába kezdtek, mellyel az Instagram-stories lehetőségeit szeretnék bővíteni a jövőben. Az új, stop motion funkció segítségével anélkül készíthetünk majd rövid mozgóképes történeteket, hogy ahhoz tényleges videót kellene rögzítenünk és editálnunk.

A stop motion az animációs filmek létrehozásának régi, jól bevált módszere. A kifejezés egy olyan rögzítési eljárást takar, melynek során több állóképet dolgozhatunk össze mozgóképpé. Az Instagram új lehetőségének célja, hogy videófájlok helyett sorozatképekből készíthessünk rövid, történetünkben publikálható animációkat, ezzel is lerövidítve a videók megosztásával járó, sokszor körülményes folyamatot.


Mit tud és mit nem – jelenleg – a funkció


A fejlesztők a funkciót úgy dolgozták ki, hogy képes legyen képről képre követni telefonunk vagy tabletünk mozgását, és amennyire csak lehet, korrigálja a túlzottan nagy eltolódásokat és kameraremegést. Ilyen módon pedig végeredményként egy rövid videóhoz hasonló, azonban sokkal érdekesebb, játékosabb mozgóképet kapunk.

A stop motion funkció egyetlen hátránya, hogy egyelőre csupán tíz képkockát képes kezelni, így mindössze egy alig pár másodperces szösszenetet készítésére alkalmas. A hivatalos debütálásig azonban még van idő, és a tervezők ígéretei szerint ez a szám valószínűleg még növekedni fog.


Mire jó ez?


És hogy miért lehet jobb választás egy ilyen limitált megoldás alkalmazása abban a korban, amikor a videós kontent számít a leginkább menőnek? Nos, a válasz egyszerű. A hagyományos, stop motion animáció segítségével készült tartalmak nem csak látványosabbak lehetnek egy egyszerű videófelvételnél, de rengeteg kreatív megoldás előtt is képesek megnyitni a kaput.

Arról pedig nem is beszélve, hogy a képekből készült mozgókép-fájlok lényegesen kevesebb helyet foglalnak el készülékeink memóriájában és sok esetben gyorsabban el is készíthetők, mint a jóval körülményesebb videófelvételek.

Belefáradtál online felületeid frissen tartásába? Segítségre lenne szükséged ebben? Fogadd el a mi segítő kezünket, hogy oldalaid újra lendületbe jöjjenek!


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média