Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagram pörög, hatalmas újításokat dobott be

Az Instagram mindig meglep bennünket valamivel. Azért, hogy naprakész maradhass, fusd át a cikkünket, és egy kalap alatt értesülhetsz az elmúlt napok újdonságairól.

 


Te milyen zenét választasz majd a legújabb Insta sztorid alá?


A tét nagy, a maximum egy perces videós posztokat most még érdekesebbé teheted egy kis hangulatos aláfestő zenével.
Így használd: készítsd el a videódat, nyomd meg a képernyő tetején lévő matrica ikont, és válaszd ki a Music opciót.
Itt a tökéletes végeredmény érdekében leragadhatsz néhány percre, hiszen kereshetsz népszerűség, és hangulat alapján is, de még azt is kiválaszthatod, hogy a dal mely része passzolódjon a posztodhoz.
Ahogy az lenni szokott, a zeneválasztás lehetősége előbb csak néhány kiváltságos ország számára érhető el, és ott is csak iOS-t futattó eszközökre, de hamarosan érkezik az androidos frissítés, és bővül az országok köre is.


Itt a lebutított Instagram, az Instagram Lite


A leegyszerűsített Insta azoknak jön jól, akik imádják, hogy kevés helyet foglal a telefonjukon (mindössze 573 kilobyte), és gyorsabb betöltődés, valamint kevesebb adatforgalom mellett megtartja az Instagram legfontosabb funkcióit.
Az Instagram Lite az alábbi funkciókat tartalmazza:

  • fotókészítés, szerkesztés, megosztás
  • Stories funkció
  • felhasználók fotóinak megtekintése

Ami pedig a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően várható: videómegosztási + üzenetküldési lehetőség.


Hurrá, itt a kollekciós hirdetésformátum


Aki eddig hiányolta a Facebookon már futó termékkatalógust, az most örülhet. A lényeg az, hogy az Instagramon mostantól létrehozhatsz olyan szponzorált posztokat, amelyek keretében egyszerre három terméket is hirdethetsz.
Mi történik a felhasználó szemszögéből? Használja az alkalmazást, és közben nem csak böngészni, hanem vásárolni is tud a kínálatodból. Ezt fogja látni: egy videós, vagy fotós posztot, ami alján három konkrét terméket ajánlasz fel neki.
A kérdés már csak az, hogy hol állíthatod be? Amikor hirdetést készítesz, lépj a következő opcióra: „Termékek értékesítése: Rács elrendezés”.
A kritériumok:

  • 1:1 képarányú termékek
  • 500 X 500 pixel méretű képek
  • a szöveg maximális hossza 90 karakter

Tipp: futtasd ugyanazt a szponzorált tartalmat Facebookon és Instagramon is, így két legyet üthetsz egy csapásra!


Kérdezz-felelek az Instagramon


Tudtad, hogy amikor feltöltesz egy képet vagy videót a Stories bejegyzés gyanánt, akkor a matrica ikonon keresztül kiválaszthatod a kérdés/válasz dobozkát is? Itt két lehetőséged van:

1. felteszel egy kérdést
2. kérdésre biztatod a követőidet

A válaszokat csak te látod, ám amikor neked van lehetőséged a válaszadásra, a privát opción kívül újabb Storyval is reagálhatsz.
Ez a funkció azért szuper, mert így felpörgetheted az oldalad kommunikációját, és még jobban megismerheted a célcsoportodat.


Videochat


Ezzel a funkcióval időlimit nélküli videohívásokat indíthatsz, és akár egyszerre három ügyfeleddel is tudsz beszélgetni. Kíváncsian várjuk, hogy a funkció képes lesz-e feltörni a Skype babérjaira.


IG TV


Az IG TV-n keresztül olyan videócsatornákat hozhatsz létre, melyen akár egy órás függőleges videók is posztolhatók. A videódat a profibb minőség érdekében asztali gépről is feltöltheted.
Csak be kell lépned az alkalmazásba, az üzenetek melletti kis TV ikonra kattintani, és már foroghatnak is a képkockák!

Ha borsos teendőid mellett nem jut lehetőséged bíbelődni ezekkel az aranyat érő új Insta funkciókkal, bízd csak ránk, és az első között lehetsz, akik meglovagolják a belőlük fakadó sikerhullámokat.


Szubjektív Média