Kövessen minket a Facebookon!

Social media használat kis cégeknek hat lépésben

Praktikus, jól alkalmazható tanácsokat tartalmazó útmutató azoknak a kisvállalkozásoknak, akik szeretnék kimaxolni a social media jelenlétüket.


Hat lépés


Ez a SEMRush infografikáján alapuló útmutató elsősorban annak felderítésére fókuszál, hogy kik egy adott cég versenytársai, és ők hogyan vannak jelen a közösségi médiában, és mindezt hogyan használhatod saját marketingstratégiád kialakításakor.

  1. Elemezd versenytársaid stratégiáját

Használd például a Social Tracker alkalmazást, hogy felderítsd, mit csinálnak a többiek, és melyik platformokon, mert valószínűleg érdemes neked is ott megjelenned. Kövesd le a legnépszerűbb témáikat, hashtagjeiket, hogy ötletet meríts. Elemezd a hirdetéseiket, és építsd be a tanultakat a saját tartalmaidba.

  1. Alakítsd ki saját tartalomstratégiádat

Tűzz ki mérhető célokat (pl. követőszám növelése bizonyos időn belül, vagy az engagement növelése bizonyos százalékkal). Less el tartalomötleteket a versenytársaidtól. Vezess tartalomnaptárt (pl. a Google vagy az Excel Spreadsheetjével).

  1. Készíts tartalmat

Jelöld ki a fő üzeneteket, amelyeket el akarsz juttatni a közönségedhez, és a tartalmakat ezek köré építsd. Gondolkozz nem hagyományos tartalmakban is (egy alkalmazott által készített poszt, influenszerrel való együttműködés, vásárlói visszajelzés). Keress néhány jó MI-eszközt, hogy felgyorsítsd a folyamatokat.

  1. Ütemezd a tartalmat

Posztolj rendszeresen és következetesen, azaz a tartalmak ütemezését tervezd meg előre. Posztolj csúcsidőben. Használj releváns hashtageket.

  1. Kapcsolódj a közönségedhez

Alkalmazd a social listeninget, például kommentelj proaktívan. Válaszolj a pozitív és a negatív visszajelzésekre is. Állíts be gyors üzeneteket az érkező üzenetek megválaszolására.

  1. Dokumentáld a munkádat

Használj tageket, mint „ünnepek”, „akciók”, hogy könnyen visszakereshesd kategóriánként a tartalmakat. Mérd magad a versenytársakhoz, és tűzz ki célokat. Vezesd az új követők és az elérések számát és az engagementet.

Ha még olvasnál a témában, kattints!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média