Kövessen minket a Facebookon!

Átláthatóbb Facebook oldalak az álhírek csökkenésének érdekében

Az álhírek terjedése immáron hosszú évek óta jelent problémát a Facebookon. A fejlesztők azonban nem adják fel a harcot a hoaxokkal szemben. Újabb szigorítások lépnek életbe az oldalak kezelői számára, amelyek nem csak a hírekre fókuszálnak, hanem azok terjesztőire is.

Ezek az álhírek ugyanis ellenkeznek az általános irányelvekkel, amelyek minden felhasználóra és tartalomra vonatkoznak. Zuckerberg csapata ezektől a szigorításoktól várja a megoldást arra, hogy ezek a nem kívánatos tartalmak idővel eltűnhessenek a közösségi platformról.


Lássuk, milyen szigorítások várnak az oldalak kezelőire!


Az üzemeltetők felületén új menüpont kap majd helyet, ahol megtekinthető, hogy mely posztok kerültek törlésre vagy korlátozás alá. A korlátozás azokat a posztokat érinti, amelyekről korábban egy független ellenőrző szervezet megállapította, hogy hamis információkat tartalmaz.

Azok a felhasználók, akik visszaesőnek bizonyulnak, egyre komolyan szankciókra számíthatnak idővel. Azoknak, akiknek korábban letiltották az oldalát valamilyen oknál fogva, nehezebb lesz klónokat létrehozniuk a tevékenységük folytatásához.


Részletes statisztikák a megelőzés szolgálatában


Az új menüpontban részletes statisztikák lesznek elérhetőek a tiltott és korlátozott tartalmakról. Ennek fényében az oldal kezelőjének lehetősége lesz arra, hogy módosítson stratégiáján, így a későbbiekben elkerülheti a büntetést.

Ez különösen akkor nyújthat nagy segítséget, ha több adminisztrátor készíti a posztokat. Az értesítéseknek köszönhetően a többi kezelő is információt kaphat arról, ha a csapat valamelyik tagja nem megfelelő tartalmat töltött fel korábban.

Ezeknek a szigorításoknak köszönhetően tehát nem csak az álhírek terjedését kívánja visszaszorítani a Facebook. Azok az üzemeltetők, akik felhagynak a hamis információk terjesztésével, lehetőséget kapnak arra, hogy visszanyerjék megbízhatóságukat.

Segítségre van szükséged Facebook hirdetések, játékok terén, esetleg a többi közösségi média platformon szeretnél nagyobb sikereket elérni? Keresd a Szubjektív Médiát, és segítünk elérni üzleti céljaidat!


Szubjektív Média