Kövessen minket a Facebookon!

Még átláthatóbbá válnak a Facebook hirdetések

A tavalyi adatkezelési botrány után a Facebook érthető módon igyekszik minél több információt adni a szolgáltatásairól. Ezúttal a hirdetések kerültek a célkeresztbe, melyekről a felhasználók ezentúl még több adatot érhetnek majd el.

A hirdetéseket ugyanis a beállított célközönség alapján dobja fel az algoritmus. Az azonban már nem feltétlenül érthető mindenki számára, hogy ez miként is működik. Mostantól azonban elég lesz egyetlen kattintás, hogy ezt megtudhasd.


„Miért látom ezt?”-funkció


A szponzorált tartalmak jobb felső sarkában lévő három pontra kattintva a legördülő menüből választhatod ki ezt a lehetőséget. Rákattintva megtudhatod, hogy miként kerültél a hirdetés célközönségébe, így azt is, hogy milyen adatok alapján történt a szűrés.

A funkció egyébként tovább fog bővülni a hónap végén. Ekkortól azt is megtudhatod majd, hogy melyik cég és milyen információkat adott meg rólad a közösségi felületen. A menüpontban még azt is megtekintheted majd, hogy mikor töltötték fel azokat.


Miért jó ez?


Az elmúlt egy évben egyértelműen kiderült, hogy a felhasználók zöme félti az adatait a Facebookon. Nem segített ezen az sem, hogy eddig hogyan működött ez az algoritmus. Sokakban felmerült az adatokkal való visszaélés gyanúja.

Habár azt továbbra is homály fedi, hogy az adott cég miként jut hozzá ezekhez az információkhoz, a kezdeményezés talán elcsitíthatja némileg a kedélyeket. Mostanra a Facebook számára is egyértelművé vált, hogy ezeket a problémákat nem vehetik félvállról.

A funkció már él is a platformon, a felhasználói profilodon keresztül a szponzorált tartalmaknál elérhető. A részletesebb információkat tartalmazó frissítés pedig várhatóan február 28-án érkezik majd meg mindenki számára.

Pörgesd fel a forgalmadat a social media segítségével! Ha szakértőkre bíznád a felületeid kezelését, keress fel minket, otthonosan mozgunk a marketing és a közösségi média világában!


Forrás: techcrunch.com


Szubjektív Média