Kövessen minket a Facebookon!

A Meta fel akarja venni a versenyt az Apple-lel és a Google-lal, így saját App Store-ja lesz a Facebookon

Ha beindul a Facebook App Store-ja, nem kell elhagynunk az alkalmazást, hogy vásárolhassunk. De ez elég lesz ahhoz, hogy lenyomja a Meta a Google-t és az Apple-t e téren?


Appvásárlás az EU-ban


A Meta tervei szerint az EU-ban élők közvetlenül Facebook-hirdetéseken keresztül tudnak majd letölteni appokat, így a Meta felveheti a versenyt a Google és az Apple app store-jaival. Az új típusú hirdetések várhatóan még ebben az évben megjelennek kísérleti jelleggel, egy csapat Android-fejlesztő bevonásával.

A lépés kizárólag az EU felhasználóit és fejlesztőit célozza, és így válasz az EU Digitális Piac Törvényére is (a DMA-ra, azaz a Digital Markets Actre), amely kötelezni fogja az Apple-t és a Google-t, hogy nyissák meg mobilplatformjaikat az alternatív appletöltési módszerek előtt.


Saját utakon


Ez megnyitja az utat a Meta előtt, hogy nagyobb kontrolt szerezzen az alkalmazások terjesztését illetően, és potenciálisan az alkalmazáson belüli fizetéseket illetően is, kiiktatva ezzel az adókat és korlátozásokat, melyeket a két tech óriás, a Google és az Apple ró az androidos és iOS-os interakciókra. A Meta régóta bírálta az Apple megközelítését, különösen ezen a téren. Mark Zuckerberg „monopolisztikusnak” és a piaci versenyre károsnak minősítette az Apple megközelítését.

Komoly lehetőség lesz, ha közvetlen bevételt termelhetnek majd a letöltések a Metának és appfejlesztő partnereinek. Illetve azt is érdekes lesz látni, hogy az EU új jogszabályi változásai hogyan illeszkednek majd az újításhoz, és hogy a törvénymódosítás valóban megengedi-e majd az alternatív app store-ok és egyéb tranzakciók létrejöttét.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média