Kövessen minket a Facebookon!

Adománygyűjtés Facebookon – így viheted sikerre

Van egy jó cél, amit szolgálsz? Jót tenne a cégednek egy kis jótékonykodás, de nem tudod hogy vágj bele? Alábbi cikkünkben eláruljuk, hogyan alakíthatsz sikeres adománygyűjtő kampányt a Facebookon!

Egy adománygyűjtést látszólag pofonegyszerű létrehozni, hiszen a Facebook felületén ugyanolyan könnyedén elérhető, akár egy esemény. Az ördög sokkal inkább a részletekben rejlik, hogy mennyire vagy képes felkelteni a potenciális adományozók figyelmét.


Közös megmozdulás a jó ügy érdekében


Jelen állás szerint az adománygyűjtés nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára lehetséges. Az utóbbi esetben ez a magánszemély lehetsz te magad, de valaki más is, aki esetlegesen rászorul.

A menüsorban az Adománygyűjtés fülre kattintva megtalálhatod a Pénzgyűjtés funkciót. Ezt követően kell kiválasztanod, hogy szervezet, vagy magánszemély számára szeretnél segítséget nyújtani. Személyes ügyek felkarolása esetén az ügy kategóriáját is meg kell adni.

Az adománygyűjtésnek, valamint az azokhoz való hozzájárulásnak személyi korlátja nincs. A funkció a legtöbb országban elérhető, így mindenki számára nyitva van a lehetőség, ha olyan területen él, ahol erre van lehetőség.


Mozgasd meg a közönséget


Az esemény akkor lesz sikeres, ha minél több adakozó kedvű embert tudsz megmozgatni a jó ügy érdekében. Az adománygyűjtést egyetlen gombnyomással ajánlhatod a Facebook ismerőseid számára.

Az ajánláson túl videókban is felhívhatod a figyelmet a lehetőségre. Android és iOS rendszereken egyaránt elérhető funkció a Facebook videók felületén, hogy adakozás gombot helyezz el a videós tartalmadban.

Ehhez mindössze egy személyes profilra vagy egy ellenőrzött Facebook oldalra van szükség. A videó elindítása előtt a beállításokban megtalálhatod az Adakozás gombot, kiválaszthatod a célszemélyt vagy szervezetet és máris elindíthatod a jótékonyságra buzdító bejelentkezést.

Elakadtál a Facebook és egyéb social media tartalmak útvesztőjében? Keress fel minket bizalommal és bízd szakértő kezekre az oldalaid kezelését!


Szubjektív Média