Kövessen minket a Facebookon!

A videószolgáltató igyekszik visszaszorítani a hamis egészségügyi információk terjedését

A YouTube bejelentette, hogy bevezeti a hiteles egészségügyi forrásból származó videók címkéit további három régióban. Az egészségügyi problémákkal kapcsolatos helyi keresésekben pedig priorizálni fogja az ezekre a videókra mutató linkeket.

Ahogy a képen is látszik, a hiteles forrásból származó egészségügyi témájú videókat mostantól Brazíliában, Indiában és Japánban is ellátják a „hiteles kórház” vagy más hasonló címkével. Ezenkívül bevezetnek egy új „egészségügyitartalom-polcot”, mely minden régióban a keresési eredmények között, legfelül fog megjelenni, és a jóváhagyott tartalmakra fog mutatni.

A YouTube először 2021-ben az Egyesült Államokban vezette be ezeket az egészségügyi tartalmakkal kapcsolatos eszközöket, mert egyre többen kerestek hiteles információt a COVID-19-ről. Az eszközök elsőbbséget biztosítanak a WHO és a NAM által hiteles forrásként megjelölt találatoknak, azonban nem korlátozzák a többi keresési eredmény láthatóságát.

A hamis információ terjedésének visszaszorítását az motiválta, hogy a platformot nemrég az összeesküvés-elméletek melegágyaként azonosították. Többek között a vakcinaellenesek terjesztették nézeteiket a YouTube-on, mert más felületekkel ellentétben itt nem ütköztek szigorú korlátozásokba. Hiába tiltotta be ugyanis azonnal a YouTube a COVID-dal kapcsolatos félretájékoztatást, a platform továbbra is lehetőséget adott a kapcsolódó tartalmak terjedésének, így szükségesnek érezték további lépések megtételét. A bővítés azt sugallja, hogy az új eszközök eredményesek.

A YouTube a következő hónapokban további országokban is szeretné elérhetővé tenni az egészségügyi tartalmakra vonatkozó új eszközök használatát.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média