Kövessen minket a Facebookon!

Ha szeretnéd, hogy termékvideód vásárlókat hozzon, ezeket a szempontokat vedd figyelembe

Hiába van erős terméked, ez önmagában még nem garantálja a sikeres eladást. Annak érdekében, hogy belobbanjon az értékesítésed, és rárepüljenek ajánlatodra a vásárlók, olyan marketingtartalmakat kell előállítanod, amelyek egyértelműen mutatják be terméked előnyeit. E cél elérésének egyik leghatékonyabb módja egy ütős termékvideó készítése.

Ha rászántad magad, hogy termékvideót forgass, érdemes észben tartanod a következő tippeket:


1. Mutasd meg és magyarázd el


A videókban az a nagyszerű, hogy meg lehet mutatni bennük a terméket használat közben. Azt azonban nem veheted készpénznek, hogy mindenki, aki megnézi a videót, érteni fogja, hogy pontosan miről van szó és mit kell csinálnia, ha nem kommentálod hanggal vagy felirattal a történéseket.

Nagyon fontos, hogy ne csak megmutasd, hogy milyen a termék, és hogyan kell használni, hanem magyarázd is el. Térj ki arra is, hogy miért van potenciális vásárlóidnak szüksége rá. Így még vonzóbb tartalommá válik.


2. Mellékelj oktatóanyagot


A rendeltetésszerű használat ismertetése nagyon fontos része a videónak, főleg olyan termék esetén, aminél ez nem egyértelmű. Ráadásul ez újabb lehetőség arra, hogy bemutasd az árucikk előnyeit, így nem száraz útmutató lesz az eredmény, mely lépésenként prezentálja a helyes használatba vételt.


3. Mutasd be a problémát


A legtöbb termék azért értékes potenciális vásárlóid számára, mert megold egy problémát. Ha innen közelítesz, változatosabb forgatókönyvvel dolgozhatsz. Ez nem jelenti azt, hogy komikusan eltúlzott, frusztráló szituációkat kell bemutatnod, de érdemes nemcsak a termék használatba vételére és annak eredményére koncentrálnia a videódnak, hanem arra is, hogy milyen helyzet előzi meg a vásárlást.


4. Többféle termék többféle közönségnek


Valószínűleg már tisztában vagy vele, hogy a marketingtevékenység bármely formája akkor lesz hatékony, ha meghatározod a célközönséged és az elérni kívánt piacot, mielőtt tartalmat készítesz. Előfordulhat ugyanis, hogy egy termék többféle közönségnek is tetszeni fog.  

Vegyünk példának egy konyhai eszközt. Egy profi szakácsnak és egy hobbiszakácsnak ugyanúgy érdekes lehet ugyanaz a kés vagy vágódeszka, a kérdés az, hogy hogyan tálalod (nem az ételt, a terméket). Főként mivel a fogyasztók egyre inkább igénylik, hogy személyre szabott hirdetéseket lássanak. Nagyobb eséllyel érsz el eredményt, ha külön videót készítesz minden célközönséged számára.


5. Fókuszálj a pozitív érzelmekre, ne a félelemre


A termékek megálmodói és a startupok gyakran elkövetik azt a hibát, hogy próbálnak ráijeszteni a potenciális vevőikre, arra játszva, hogy félelmükben vegyék meg az árucikket. Nem ritkán olyan mondatokkal szeretnék ösztönözni őket, mint „Vedd meg most, vagy lemaradsz erről az egyszeri lehetőségről!”. Vagy arra hegyezik ki a kampányt, hogy milyen minőségbeli romlás következik be az illető életében a termék birtoklása nélkül.

Talán működött valaha ez a stratégia. De felmérések már azt is kimutatták, hogy az emberek megtanulják beazonosítani az olcsó, elterjedt marketingfogásokat. Bizonyított tény, hogy a mai fogyasztók nem akarják azt hallani, hogyha nem vásárolnak meg valamit, hatalmas hibát követnek el, melynek borzasztó következményei lesznek.

A pozitívumokra érdemes felhívnod a figyelmet a videóban: azt igyekezz kiemelni, ami miatt jobb lesz az élete annak, aki megveszi a termékedet.

Ami a legfontosabb, tudd, hogy kísérletezhetsz többféle videó elkészítésével, és tesztelheted, melyik hozza a legjobb eredményt. Ma már számos videókészítő alkalmazás áll rendelkezésre, így nem kell, hogy sok pénzt emésszen fel a kreatív tartalom gyártása. És nagy eséllyel élvezni is fogod.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: powtoon.com


Szubjektív Média