Kövessen minket a Facebookon!

Megérkeztek a Creator profilok Snapchatre

A Snapchat már korábban bejelentette az új profiltípus érkezését, ami úgy tűnik, végre meg is jelent az applikációban. A Creator profil elsősorban az influencerek számára lehet hasznos, mivel így könnyebb lesz elérni az áhított célközönséget.

Segítségével ugyanis hatékonyabbá válhat a követőkkel való kapcsolatteremtés, de az átláthatóság is jelentősen javulhat vele.


Hogy néz ki a Creator profil?


Ezek a felhasználói profilok már alapjaikban is teljesen eltérnek a klasszikusaktól. A Creator jelzővel rendelkezőknek lehetősége van egyedi képet beállítani és a felületet is kifejezetten arra hegyezték ki a fejlesztők, hogy minél több információt oszthassanak meg rajta keresztül a véleményvezérek.

Ugyanakkor a megszokásoktól eltérően a profil nem számolja a követőket, sem pedig a like-okat. A cél nem titkoltan az, hogy még a nyilvánvaló különbség ellenére se legyen éles az elkülönülés, és a hangsúly a kapcsolatteremtésen maradjon.


De akkor mégis miben más Creator-nek lenni?


Az új profil lényege, hogy azok, akik rendelkeznek vele, szabadon játszhatnak majd az alkalmazás funkcióival. Az így létrehozott manipulációkat és filtereket aztán megoszthatják követőikkel, hogy ők is használhassák.

A Snapchat csapata tehát inkább a közösségi élményeket szeretné ezáltal felpörgetni, miközben az influencerek munkáját is támogatja vele.

A nagy lépés egyébként nem meglepő. Habár megjelenésekor a Snapchat hamar népszerű lett, ám ahogy fejlődött a többi közösségi platform, ez a hirtelen jött popularitás hamar esni kezdett. Az új, kreatív lehetőségek viszont talán visszacsalhatják az elpártoló felhasználókat is.

Elakadtál a közösségi háló útvesztőjében? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk, hogy minél gyorsabban elérhesd a legjobb eredményeket!


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média