Kövessen minket a Facebookon!

A Skype legújabb funkciója: a távtárgyalásoké a jövő

A Skype a minap megörvendeztette több milliós táborát. A még mindig népszerű program segítségével most már rögzíteni is lehet a hívásokat. A hívásrögzítés funkció magánemberként is jól jöhet, de leginkább az üzleti szektorban a vállalkozóknak nyújt majd kiaknázható lehetőségeket.
Egy külön appal már eddig is lehetett rögzíteni a Skype hívásokat, ám ezzel a lépéssel minden egyszerűbbé vált. Igen, már eddig is lehetett csoporthívásokat kezdeményezni, de a rögzítés új fokra emeli a fontos tárgyalások menedzselését.

Nézzük, miért jó a hívásrögzítés és a csoporthívás a vállalkozásod számára:


  • A hívásban részt vevő feleknek nem szükséges kimozdulniuk az irodából. Ha több ország képviselői, ez jelentős szervezési, és utazási fáradtságot takaríthat meg.
  • Nem kell külön alkalmazással, programmal szenvedni ahhoz, hogy rögzítésre kerüljenek a hívások.
  • A rögzítés miatt a tárgyalás egésze megmarad, elmenthető, visszanézhető, feleleveníthető. Így nem kell megosztanod a figyelmedet és jegyzetelned a beszélgetés közben, hanem egyszerűen csak felveszed és így sokkal jobban tudsz koncentrálni a megbeszélés egészére.
  • Ha a végén összefoglalót, jegyzetet kell készítened a megbeszélésről, bármikor újra visszahallgathatod, így aranyat ér.
  • Érdemes nemcsak a hang, hanem a videóhívás lehetőségét is igénybe venni, mert így nagyobb az esélye annak, hogy „kiismerhetjük” az ügyfelet, ami nagyon előnyös lehet a hosszú távú, gyümölcsöző kapcsolatok felépítése során.
  • Beszélgetés közben ahogyan eddig is, küldhettek egymásnak fotókat, fájlokat.
Tipp: ügyelj arra, hogy a megbeszélt hívás időtartamában erős WiFi kapcsolat álljon a rendelkezésedre, nehogy pórul járj, hogy nem tudtok időben kezdeni, vagy tárgyalás közben megszakad a kapcsolat. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a Skype-tárgyalást is vedd ugyanolyan komolyan, mint a valódi, szemtől-szembenit, akár még a mobilinternet borsos költségeinek áldozata árán is.

Figyelj az adatvédelemre


Természetesen a szabályok megfelelő alkalmazása a hang/képrögzítés esetén különösen fontos, így ha ezt az új Skype funkciót beveted az üzleti folyamataidba, akkor ennek tényét a GDPR-nak megfelelően az adatvédelmi szabályzatodban és a közzétett adatvédelmi tájékoztatódban is fel kell tüntetned Ezen kívül a rögzítés megkezdése előtt a beszélgetésben érintett minden felet tájékoztatnod kell róla, amit el is kell fogadjanak.

Az új hívásrögzítő funkciót innen töltheted le. A beszélgetések egyetlen gombnyomásra a Microsoft saját felhőszolgáltatásába mentődnek el, és bármikor elérheted asztali számítógépről, Macről, Linuxról, de Androidos, és iOS-os eszközről is. Apropó, szerintünk csak idő kérdése, hogy a Facebook Messenger is meglépi ezt az újítást. Szigorú üzleti kapcsolatok ápolására ugyan nem lesz alkalmas, de a kötetlenebbek számára igen, és abban az esetben is opció lehet, ha valamiért nem tudunk belépni a Skype alkalmazásába. Máris van egy ötletünk az alkalmazására: Ajánlj fel csaliként egy fél órás tanácsadást, és beszéljetek táv üzemmódban. A hívást mindkét fél felveheti, és arról a másik fél is értesítést kap. Persze azért jó előre tisztázni a felvétel tényét, már csak a személyiségi adatok szabályszerű kezelése, a fent említett GDPR kötelezettség miatt is. Kellene egy kis segítség a Facebook, Instagram, Pinterest vagy LinkedIn üzleti oldalad kezeléséhez? Fordulj hozzánk bizalommal, otthon vagyunk a közösségi média felületek kezelésében!

Szubjektív Média