Kövessen minket a Facebookon!

Nagyot megy a Meta új, gépi tanuláson alapuló hirdetéscélzási modellje

A Meta gondban volt, amikor kijött az Apple iOS 14, a frissítés új, online adatgyűjtésre vonatkozó beállításai ugyanis gyakorlatilag elvágták a felhasználóktól. Az online adatgyűjtést illető korlátozások egyre gyorsabban és sűrűbben tűnnek föl, így új stratégiára volt szükség. A Meta bevetette az AI-t.


A korlátozások közepette is hasít


Egyre több olyan frissítés lép érvénybe, ami korlátozza a digitális platformok hozzáférését a felhasználók adataihoz a hirdetések targetálásának céljából. A Meta olyan modellt fejlesztett ki, amely képes releváns reklámokat mutatni az embereknek anélkül, hogy fény derülne a személyes felhasználói szokásaikra.

És a Meta bizony hasít: az Advantage+, az automatikus hirdetéscélzó eszköz például jelentős teljesítménybeli javulást hozott. De hogyan tudnak több releváns hirdetést mutatni a felhasználóknak kevesebb adat birtokában?


Meta Lattice


A válasz: új rendszerszintű frissítéssel, melynek neve Meta Lattice. Ez az új modell az AI és hasonló prediktív technológia segítségével több adatpontot használ annak érdekében, hogy jobban megjósolhassa a hirdetésekre adott valószínű reakciókat.

A Meta Lattice a Meta szerint képes egészében javítani a hirdetési rendszerük eredményeit, mivel megosztja a tudást a platformjai között: a feed, a sztorik és a reelsek között áramoltatja az adatokat, hogy feltérképezze felhasználói lehetséges érdeklődési köreit és várható tevékenységét.

Korábban ezek a felületek külön vizsgálták az adatokat, de a fejlettebb, predikatív modell az adatpontok szélesebb körét képes bemérni, hogy megjósolhassa a lehetséges egyéni viselkedést.

Tulajdonképpen egy kibővített adatbázisról van szó, amely magában foglalja a Meta összes hirdetésére adott reakciókat, hogy összevesse azokat minden egyéb információval, amellyel a felhasználókról rendelkezik.


Az idő pénz


A Meta Lattice képes összegezni az információt a domainektől kezdve a célokig, ami különösen hasznos, ha nagyon kevés adat áll rendelkezésre. Ráadásul a hirdetések hosszú megjelenési idejét is képes jobban kontextusba helyezni, és feltérképezni a hatását a felhasználói reakciókra. A hirdetés és a hirdetést megtekintő személy kapcsolata lehet néhány másodperc (kattintás, lájk), de akár több nap is (vásárlás megfontolása, kosárba tétel, később webhelyről vagy alkalmazásból vásárlás). A Meta Lattice már tudatosan nézi az idő aspektusát is, így nemcsak valós időben képes mérni egy személy szándékait, hanem a hosszabb távú terveit is figyeli a ritka és késleltetett jelek alapján.

A Meta szerint már most 8 százalékkal javult a Meta Lattice hatására a hirdetések megjelenésének minősége. És ez a szám napról napra növekszik.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média