Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook folyamatosan veszít az aktív felhasználóiból

Jelenleg a Facebook köztudottan nehézségekkel néz szembe. Egyre kevesebb fiatal használja a platformot, így félő, hogy előbb vagy utóbb teljesen elmúlik a relevanciája. A Meta nemrég hozta nyilvánosságra a 2021-es adatokat a Facebook éves teljesítményéről. Nézzük is, hogy merre halad a platform.


Havi aktív felhasználók száma – nagyon kicsi a növekedés


Ugyan a havi aktív felhasználók száma növekedett, de nem nagy mértékben, sőt. Ez a legkisebb mértékű növekedés a Facebook fennállása óta. Európai színtéren gyakorlatilag nem is történt változás, ami aggasztó, ezért az infografikákban sem célszerű őket megjeleníteni.


A Meta felületei összességében még mindig jól teljesítenek


A kis mértékű havi aktív felhasználó növekedés nem éppen biztató, viszont ami még nagyobb gond, az a naponta aktív felhasználók folyamatos csökkenése. Eddig csak stagnált ez a mutató, de 2021-ben a mérleg átbillent a csökkenés oldalára. Igaz, nem a világ minden részére jellemző: Európában, Ázsiában és a Csendes-Óceáni térségben látható egy minimális növekedés, ám ezektől eltekintve általános a csökkenés.

Ez óriási probléma, hiszen több millió aktív felhasználó elvesztéséről van szó. Emellett arra is rámutat, hogy a hosszú ideje tartó stagnálás előbb vagy utóbb a növekedés helyett csökkenésbe megy át. Ergo, a többi stagnáló mutató is ebbe az irányba halad.

A Meta nemcsak a Facebook, hanem az összes közösségi médiás felületének (Facebook, Messenger, Instagram and WhatsApp) az egybevett teljesítményét is szemléltette egy diagrammon. Az adatok szerint a havi aktív felhasználók száma 10 millióval nőtt 2021-ben, amiből kikövetkeztethető, hogy a WhatsUp, a Twitter és az Instagram aktivitása még mindig növekszik.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média