Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook csatlakozik az EU klímapaktumához

A Facebook a héten bejelentette, hogy csatlakozik az Európai Unió Klímapaktumához és lépéseket fog tenni a széndioxid-kibocsátás csökkentésének érdekében. Ez a kezdeményezés igazán eredményes lehet, hiszen egyértelműen szükség van mihamarabbi lépések megtételére földünk és saját biztonságunk érdekében.


A zöldebb Európáért


A közösségi hálózat négy módszert vázolt fel annak érdekében, hogy egy élhetőbb, zöldebb Európát alakítsunk ki. A célkitűzés egyik része az, hogy teljes mértékben a megújuló energiaforrásokra támaszkodva 2030-ra elérje a nettó kibocsátás megfelelő mértékét.

A Facebook emellett támogatni fogja a globális felmelegedéssel és annak következményeivel kapcsolatos kutatásokat is, a Data for Good programján keresztül. Ezt a programot azért hozta létre, hogy adatokat használjon fel a világ legnagyobb humanitárius problémáinak kezelésére. A területet érintően már egy felmérés is készült, ami betekintést enged a klímaváltozással kapcsolatos lakossági attitűdökbe.


Az oktatást is támogatja


A Data Center közösségi készségek programjain belül támogatja a svéd fiatal vállalkozók programját, mely befektetés a fenntarthatósági innovációs megoldások fejlesztésébe. A Facebook megosztja az információkat más európai vállalkozások támogatása érdekében, hogy elérjék a nettó nulla kibocsátási szintet.  Ez csökkenteni fogja a versenyképes megújuló energia költségei miatt fellépő akadályokat.

2018-ban a közösségi hálózat célul tűzte ki az operatív kibocsátás 75%-os csökkenését az egy évvel korábbihoz képest. Emellett a nonprofit Világerőforrás Intézettel együttműködve létrehozott egy klíma-konverziós térképet is, mely az éghajlatváltozással kapcsolatos információk online megosztására alkalmas.

A kezdeményezéshez a Twitter is csatlakozott, de a Pinterest is megosztotta felméréseinek eredményeit. Ez utóbbi azt mutatta, hogy a felhasználók nyitottak a klímaváltozás elleni harcban való részvételre, ami azt jelenti, hogy jobban figyelnek a fenntarthatóságra és inkább vásárolnak környezetbarát termékeket. Őszintén bízhatunk a közösségi média erejében, reméljük a környezetvédelem nemsokára virális trenddé alakul.

Keress minket és keressünk együtt megoldásokat az oldalaid fejlesztéséhez!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média