Kövessen minket a Facebookon!

Kézírást papírról a gépre, a Google segítségével

Újabb fejlesztéssel bővült a Google amúgy sem szűkös tárháza. A Google Lens többcélú tárgyfelismerő eszköze most már felismeri a kézírást és lehetővé teszi annak átmásolását a digitális környezetbe. De persze ehhez az kell, hogy szép legyen a kézírásunk vagy legalábbis jóval olvashatóbb, mint egy kapkodós egyetemi jegyzet.


Egyszerű alkalmazás


A használatához nélkülözhetetlen, hogy rendelkezzünk a Chrome legújabb verziójával, csakúgy, mint magával a Google Lens applikációval, ami mind Androidra és iOS-re is elérhető. A programok birtokában azután már nincs sok tennivalónk, csak a kézzel írt szöveg fölé tartjuk a telefonunkat, kijelöljük a szöveget és felmásoljuk egy dokumentumba.


Hasznos és hiánypótló


A felhasználók eddigi tapasztalatai alapján elmondható, hogy egy elég vagány és hasznos fejlesztés került ismét bele a Google applikációk „svájcibicskájába”, ami kimondottan alkalmas a meetingek gyors jegyzeteinek a digitalizációjára, annak érdekében, hogy a papírra felvetett emlékeztetők ne vesszenek el az egymás után következő további teendők között.


A keresés és a kiejtés


További másik fejlesztés, ami fellelhető a Lens programjában, hogy most már a bemásolt szöveget meg is hallgathatjuk, ha kíváncsiak vagyunk, hogyan ejtik. Bár ez még csak Androidon lehetséges, iOS-en sem kell majd sokat várni erre a szolgáltatásra.

A bemásolt szavakra egyből rá lehet keresni a Google-on. Ez, hogy utána tudjunk nézni egy- egy kifejezésnek, tágabb értelmében jelentősen kibővíti a tanulás lehetőségeit és felgyorsítja a kutatás folyamatát, ha mondjuk egy jegyzetben csak néhány címszót sikerült leírnunk és a definíció lemaradt.

A Lens célja a jövőben az, hogy bármit, amit a kamera elé tolunk, azonnal felismerve indítsa is egyből a keresést. Ezek a napok azonban még nem érkeztek el. Láthatjuk, hogy az irány megvan, és az eredmények önmagukért beszélnek, de a tökéletes működéshez a további fejlesztések sorozata nélkülözhetetlenül fontos.

Keress minket bátran, ha némi segítségre van szükséged oldalaid kezelésében!

Forrás: theverge.com


Szubjektív Média