Kövessen minket a Facebookon!

Új piackutató applikációval rukkol elő a Facebook

Habár korábban már csúnyán megjárta egy hasonló alkalmazással, a Facebook most mégis újabb piackutatási lehetőségen dolgozik. Az applikáció a Study from Facebook névre hallgat és ezúttal sokkal szigorúbb szabályok mentén dolgoznak, mint az előző alkalommal.

Az új applikáció jelenleg még csak a Egyesült Államok és India területén érhető el és komoly feltételekhez kötik a részvételt. Ezért cserébe a felhasználók kompenzációt is kapnak, ám ennek összegét nem közölték eddig a nyilvánossággal.


Study from Facebook


A kutatás résztvevőit egy pofonegyszerű rendszeren keresztül érik el. Az applikáció hirdetésére kattintva egy regisztrációt követően azok a felhasználók, akik megfelelőnek bizonyultak, letölthetik az alkalmazást a Google Play Store-ból.

Ezt követően a Study from Facebook adatgyűjtésbe kezd a mobilon keresztül. Olyan adatokról beszélünk mint hogy milyen alkalmazások találhatóak a telefonon, mennyit használja őket az adott felhasználó, de arról is, hogy milyen készüléken történik mindez.


A kutatás célja


A fejlesztők igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy a piackutatás célja nem a targetálás és a hirdetések fejlesztése. Sokkal inkább a saját termékeikre összpontosít, hogy azok valóban megfelelhessenek később a piaci igényeknek.

Emellett természetesen kiemelt figyelmet kap az is, hogy a résztvevők adatai biztonságban legyenek és ne kerülhessenek illetéktelenek kezébe. Azt viszont egyelőre homály fedi, hogy a Study from Facebook mikor lesz elérhető Európában, így az alkalmazásra még várnunk kell.

Szeretnél te is népes és aktív követői tábort, de nincs elég kapacitásod foglalkozni vele? Bízd ránk a felület kezelését! Segítségünkkel az elérésed a csúcsra törhet, így a vállalkozásod is még jobban fellendülhet!


Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média