Kövessen minket a Facebookon!

A Meta új terméket fejleszt a Facebook számára – a Basic Ads néven futó alaphirdetést, mely reagál az adatvédelmi aggályokra

A Meta új terméket fejleszt a Facebook számára, olyan hirdetést, mely nem támaszkodik a felhasználóktól származó anonimizált személyes adatokra.


A vásárlói tudatosságért


A Basic Ads néven futó fejlesztés alatt álló termék azokat a hirdetőket célozza, akik szeretnék erősíteni a vásárlói tudatosságot, és ennek megfelelően átalakítani a felhasználók termékekhez fűződő viszonyát is. Ennek alakulását az elköteleződéssel és a videók megtekintéseivel szeretnék majd mérni.


A hirdetés sikere és az elköteleződés mértéke


Ez azt jelenti majd, hogy a hirdetés eredményessége relációba kerül azzal, hogy mekkora elköteleződést generál. Ha valaki egy jó hirdetést kreál, csökkennek a hirdetés megjelenésének a költségei, mert a felhasználói reakciók hozzájárulnak az algoritmus nagyobb számú eléréséhez.


Kevésbé célzott elérés


Az elérés nem lesz annyira célzott, így a hirdetésekkel sok olyan felhasználó találkozhat majd, aki valószínűleg soha nem fogja megvásárolni az adott terméket, illetve igénybe venni az adott szolgáltatást.

A hangsúly a Basic Ads esetében inkább az általános márkaismertség növelésére helyeződne, és olcsóbb hirdetési lehetőséget is jelentene. Általánosságban célozná a Facebook-felhasználókat ahelyett, hogy szűk célközönséget jelölne ki – viszont ha valaki magabiztosan hoz létre jó tartalmakat, akkor ez igazán jó lehetőség.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média