Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook nem kíván a valóság helyére lépni

Nyilván senkinek sem kell már azt ecsetelni, hogy a koronavírus járvány milyen óriási hatással van a világra. Miközben mindannyian ugyanazzal a veszéllyel nézünk szembe, más és más járulékos problémákkal szembesülünk. Mindez a kényszerből megváltozott élethelyzetünkből fakad.


Társadalmi felelősségvállalás


A Facebook folyamatosan azon igyekszik, hogy segítségére legyen az embereknek. Azonkívül, hogy már több millió dollárt adományozott a vírus kutatására és folyamatosan szűri a nem hiteles információk és hírek megjelenését, rendkívüli nagy energiát fektet a felhasználók mentális és lelki egészségének a megtartásába, a bezártságra való tekintettel.


Az értesítések prüntyögése elnyomja a belső hangot


Ezért is hozták létre a Quite Mode-ot, amelynek segítségével a felhasználók beállíthatják maguknak, hogy mettől-meddig ne kapjanak értesítéseket. A hírfolyam teljes lecsendesítését azért tették elérhetővé, hogy így próbáljanak segítséget nyújtani a túlzott social média és az okostelefonok használata által kiváltott depresszió és magányosság érzet csökkenésében, ami főleg a fiatalabb felhasználókra jellemző.


8 óra munka, 8 óra Facebook és még 8 óra Facebook?


Ez a fejlesztés azoknak is a segítségére lehet, akik a vírus miatt kénytelenek otthonról dolgozni. Mivel a munka és a magánélet szignifikánsan egy helyre szorult, jelentősen több időt tölthetünk el a számítógép vagy mobileszközeink képernyői előtt. A fejlesztés azt vette célba, hogy sokkal fókuszáltabban töltsük el az időnket. Ne mossuk egybe a munkavégzést a közösségi médiában eltöltött tevékenységünkkel.

További fejlesztésen esett át a Facebook azon alkalmazása, ami a tevékenységünket naplózta, és azt, hogy mennyi időt töltöttünk el a közösségi média használatával.

Ennek segítségével nem csak azt követhetjük nyomon, hogy mennyi időt töltöttünk like-olással, meg vicces karantén videók nézegetésével, hanem azt is, hogy mennyi időt töltöttünk a családunkkal, mennyit fordítottunk magunkra. Ez pedig ráébreszthet bennünket az egyensúly hiányára!

Ha szükséged lenne arra, hogy felszabadíts az idődből, és egy része ne az oldalaid kezelgetésével teljen, akkor keress meg bennünket és segítünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média