Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook felveszi a kesztyűt a félrevezető egészségügyi tartalmak ellen

A közösségi média térnyerésével egyre nagyobb problémát jelent az álhírek, illetve a valótlan állításokat tartalmazó hirdetések terjedése.

Különösen veszélyesnek mondhatók azok a tartalmak, melyek különböző szolgáltatásokra, homeopátiás csodaszerekre próbálják felhívni a felhasználók figyelmét. Olyan kinyilatkoztatásokat tesznek, melyek tudományos szempontból megalapozatlanok és félrevezetők.


Megtévesztő hirdetések közösségi oldalunk hírfolyamában


Sokan találkozhattak már a Facebook-on megjelenő reklámok közt félrevezetőekkel is. Ezek pl. a kopaszodás megfékezésére, a súlyfelesleg csökkentésének meggyorsítására vagy akár komoly, fiziológiai betegségekre kínáltak alternatív gyógymódokat. A kínálat általában homeopátiás szerekből, gyógynövény-alapú készítményekből, valamint különböző testi és lelki problémákra megoldást kínáló könyvekből és online kurzusokból áll.

Ezekben a tartalmakban általában megegyezik, hogy mindenféle tudományos alapot nélkülözve, a felhasználók érzelmeire próbálnak hatni. Csodaszereket és szolgáltatásokat akarnak értékesíteni, melyek hatékonysága a legjobb esetben is megkérdőjelezhetőnek mondható.

Az ilyen jellegű hirdetések korábban bárkinek a hírfolyamában megjelenhettek. A Facebook vezetősége azonban úgy döntött, itt az ideje annak, hogy megállítsák a káros tartalmak terjedését, és szigorítsák a hirdetéseket kezelő algoritmusok szabályait.


Komolyabb ellenőrzés, erősebb szabályozás jön


Annak érdekében, hogy a félrevezető hirdetések ne kerülhessenek a felhasználók elé, a Facebook erősebb szűrők és egy kétfaktoros ellenőrzőrendszer bevezetését is tervezi.

A cég szakemberei szerint a kulcsszavak célirányú filterezésével már önmagában hatékonyan elérhető az, hogy kevesebb, az oldal látogatói szempontjából káros hirdetés jelenjen meg a hírfolyamban.

Emellett a hirdetések kétszintű, tartalmi jellegű ellenőrzése lehetővé teszi azt is, hogy a valótlan állításokon alapuló szolgáltatásokat és termékeket hirdető tartalmak hatékonyan és véglegesen kiszűrhetőek legyenek.

Ha segítségre van szükséged oldalaid kezelésében, keress minket! Mindent megteszünk, hogy profi csapatunk levegye a gondokat a válladról.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média