Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook-nál már egy szál optikával is 3D-zhetünk

További „térhódításra” került sor a Facebook fejlesztőinek jóvoltából. Már eddig is elérhető volt az a lehetőség, hogy 3D-s képeket posztoljunk, de ez eddig csak azok kiváltsága volt, akik rendelkeztek dupla kamerás telefonnal. Most azonban egy új eljárásnak köszönhetően – amit a fejlesztők építettek a programba – egy effekt segítségével azok is készíthetnek már térhatású képeket a Facebook hírfolyamukba, akiknek a több kamerás lehetőség nem áll rendelkezésükre, és a selfiket akarják még valóságosabbá tenni. De az eljárásnak köszönhetően régebben készült képeket is 3D-s hatásúra módosíthatunk.


Mit is csináltak a Facebook-ék?


A fejlesztés különböző kihívások elé állította a fejlesztőket, mint például, hogy tökéletesítsék azt a modellt, ami képes megalkotni egy tárgy 3D-s képét úgy, hogy működik is egy mobil meghajtóján, méghozzá a másodperc tört része alatt. A fejlesztés során több millió, eredetileg már 3D-s eljárással készült fényképet vizsgáltak át digitálisan, hogy tanulmányozhassák ezeknek a mélység rajzolatát. Ennek eredménye lett, hogy ez az új képalkotási folyamat elméletileg külön-külön képes érzékelni a hátteret és előteret.


Óriási dobás nekünk, kis lépés a robotoknak


Azért itt annyit meg kell jegyezni, hogy ezzel a funkcióval nem lesz még képes a telefon teljes 3D-s képet készíteni, de arra a célra tökéletesen megfelel, hogy egy régebben készített képnek izgalmas hatást kölcsönözzön. Azonban a Facebook nem áll meg itt. Bejelentették, hogy a fejlesztést szeretnék kiterjeszteni a videó készítésre is.

Ez már nem csak a haverok idővonalán jól mutató postokról szól, hanem világszerte számos felhasználási lehetőséget rejt. A fejlesztők szerint ez az eljárás, hogy a 2D-s képeket 3D-ben lehet érzékelni, nagyban hozzá fog járulni ahhoz, hogy később a robotok könnyebben érzékelhessék a fizikai világot.

Szeretnéd alaposabban felügyelni oldalaidat, de nincs rá elég időd? Keress bennünket, hogy felszabadíthass egy kis időt másra is!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média